EOM ondersteunt bedrijven en organisaties bij het gebruik van SAS®-software. Met de kennis en ervaring van onze gecertificeerde consultants haalt u het beste uit uw investering.

SAS® is het nummer 1 AI- en advanced analytics-softwareplatform; 92 van de top 100 bedrijven in de Fortune 100® zijn klant van SAS.

EOM is gespecialiseerd in SAS® en heeft daarbij oog voor (data)kwaliteit, een pragmatische houding en het zo dicht mogelijk bij de gebruikers brengen van de informatievoorziening.

Onze diensten

SAS Consultancy Services

Opgericht in 1998 zijn we uitgegroeid tot een team van ervaren en gedreven professionals; allen met uitgebreide SAS-basiskennis en ieder met  eigen specialisaties. Data ManagementAnalytics en Visualisatie worden hier en elders specifiek genoemd als de basisonderdelen van business analytics, waar we vanzelfsprekend verstand van hebben. Daarnaast kunnen we u ook helpen met het opzetten of verbeteren van informatie-achitectuur, infrastructuur en organisatie. De invulling van een consultancy-traject bij EOM kan variëren van een paar dagen ‘meekijken’ over de te varen koers, tot het opzetten en uitvoeren van een volledig project. Ook bieden we waar nodig ondersteuning op een lopend project of nemen tijdelijke taken in een bestaande omgeving op ons, zoals software upgrades, gewenste verbeteringen of toevoegingen.

Mocht er binnen de SAS-toolbox geen kant en klare oplossing aanwezig zijn voor uw probleem, dan ontwikkelen we graag iets nieuws. We hebben in samenwerking met SAS de basis gelegd voor SAS Asset Performance Analytics.

SAS Health Check: architectuuradvies over actueel gebruik

We helpen u graag met het vormgeven van uw strategie voor informatievoorziening. De afgelopen 20 jaar hebben we aan veel projecten in verschillende rollen, bij verschillende klanten in verschillende branches meegewerkt. De ervaringen die we daarbij hebben opgedaan hebben geleid tot heldere ideeën over informatievoorziening en een eigen aanpak van dit soort uitdagingen.

Architectuur vinden we belangrijk voor overzicht en structuur, maar we houden het graag beknopt; bij een te uitgebreide architectuur gaat het gewenste overzicht verloren en schiet het zijn doel voorbij. We werken graag met rapid prototyping, want het is onze ervaring dat dit een goede manier is om snel meters te maken. We vinden het belangrijk om naast de big data-trend ook de gestructureerde informatievoorziening niet te vergeten. Snelle resultaten zijn mooi, maar zonder een goede basis ben je nergens. Tot slot is iedere klant anders, en kan wat bij de een werkt bij een ander niet aansluiten. We gaan dus altijd voor een individuele aanpak, en verdiepen ons eerst in de situatie van de klant voordat we actie ondernemen.

Technisch Beheer van SAS-omgevingen

Diverse klanten besteden het correctief, preventief en adaptief beheer van hun SAS-omgeving aan ons uit. In plaats van symptoombestrijding zoeken we naar oorzaken van terugkerende problemen in uw SAS-omgeving om die waar mogelijk weg te nemen.

Omdat de SAS-omgeving meestal niet op zichzelf staat maar onderdeel uitmaakt van de totale ICT-infrastructuur hebben we ook uitgebreide kennis over computerarchitectuur, besturingssystemen, opslag, netwerk, beveiliging en back-up. Als onze kennis onvoldoende blijkt schromen we niet om een derde partij in te schakelen.

EOM SAS Job Monitor

Om de dagelijkse SAS-batchprocessen onder controle te houden hebben we de EOM SAS Job Monitor gebouwd. Dit open-sourceprogramma geeft een handig overzicht in de browser van de dagelijkse gang van zaken in de batch-routines. Bart Heinsius heeft hiervoor in 2014 de SAS® Solution Innovation Award ontvangen.

De EOM SAS Job Monitor is een interactieve tool die veel functionaliteiten bevat. Zo kunnen batch-processen real-time worden gevolgd en gemonitord, worden doorlooptijden historisch vastgelegd voor trendanalyses en worden opvallende zaken als warnings en errors gelijk grafisch weergegeven. Doorklikken naar het SAS-logboek maakt de job monitor een onmisbare tool voor elke SAS-beheerder.

Diverse klanten maken gebruik van de EOM SAS Job Monitor. Veel beheerders hebben de Job Monitor als startpagina ingesteld. We helpen u graag met de implementatie ervan.

Vragen?

Neem contact met ons op:
+31 (0)85 877 8984  info@eom.nl